T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ISPARTA / GÖNEN - Süleyman Demirel İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulun Tarihçesi:

            Gönen’de ortaokul açılması için ilk adım 1953 yılında belediye meclisi tarafından alınan bir kararla açılmıştır. Zamanın belediye reisi Sadık ÇAKMAKÇI bu karar doğrultusunda Ankara ziyaretlerinde gerekli girişimlerde bulunarak taşrada okuyan 60 öğrenciyi sebep olarak göstermiştir. 1955 yılında okul yapımı için bir dernek kurulmuş, çalışmalar başlatılmıştır. Dernek tarafından özel olarak ortaokul, 1956 - 1957 eğitim-öğretim yılında öğretime başladı.

            Okulun ilk idareciliğini İhsan ÖĞÜŞ yaptı. Öğretmen ihtiyacı ise ilk öğretmen okulu öğretmenlerinin görevlendirilmeleriyle giderildi. 1956 - 1957 öğretim yılında ise resmi ortaokul statüsü alınarak ilk asil öğretmen Muammer SAYIN 14/01/1957 tarihinde göreve başladı.

            Belediye binasında geçici olarak eğitim-öğretim çalışmalarını sürdüren okul için bir yaptırma derneği kuruldu. Bu dernek imece usulü olarak çalışmalarına başladı. 14/02/1958 Cuma günü zamanın Isparta valisi Sayın Ziya Mazlum İYİGÜL ve İl Milli Eğitim Müdürü Fahri UĞRASIZ ve kalabalık bir halk topluluğu tarafından okulun temeline ilk harç konuldu.

            Gönenin nüfus ve yerleşim açısından gelişmesi, yakın çevresinde bulunan köylerin ihtiyacı ve o dönemde ortaokul çağındaki 60 öğrencinin dışarıya okumaya gidiyor olması ortaokulun açılması ihtiyacını doğurmuştur. Okul hem Gönen’e, hem de çevresinde bulunan köylere hizmet vermek için açılmıştır. Resmi Gönen Köy Ortaokulunun ilk Müdürü Necdet KOLTAN 15/02/1959 tarihinde göreve başladı. Bina inşaatına 14/02/1958 yılında başlanıp 1962 yılının eylül ayında kısmen tamamlanarak tedrisata hazır hale gelmiş oldu. Bu tarihte çatı ve bahçe ihata duvarları yapılmamıştır. Okulun planı 716 sayılı tebliğler dergisinden alınmıştır.

            Okulumuz 1985 yılına kadar ortaokul statüsünde öğretime devam etmiştir. 1985 yılından itibaren binaları ayrı olmak üzere ilköğretim okulu statüsüne dönüştürülerek eğitim-öğretime devam etmiştir. Binaların yetersiz olması neticesinde 1996 yılında temeli atılan 21 derslikli ilköğretim okulunun yapımına başlanılmış.

            1998 - 1999 eğitim-öğretim yılı başında tamamlanarak Gönen İlköğretim Okulu olan ismi yeni binamızla birlikte Gönen Süleyman DEMİREL İlköğretim Okulu adını alarak Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL, 16 Eylül 1998 günü teşrifleriyle okulun açılışını yaparak okulumuzu eğitim-öğretime başlatmıştır.


            Fiziksel Özellikleri:

            A- Okulumuz 4 katlı 21 derslikli olup müdür ve müdür yardımcısı odası, memur ve personel odası, öğretmenler odası, bilişim teknolojileri sınıfı, çok amaçlı salon bina içinde bulunmaktadır. Ayrıca okulun ana binasının dışında bağımsız olarak 2 derslikli anasınıfı binamız bulunmaktadır. Okulun bahçesi ağaçlandırılmış, ihata duvarlarının üzerine 2010 yılında korkuluk ve arka bahçe kapısı yapılmıştır, okul bahçesi asfaltlı ve yeterli oyun alanına sahiptir.

            B- Okulumuz plan gereği 21 derslikli olup günümüz şartlarında ihtiyaca cevap vermektedir. Dershanelerimiz kaloriferle ısınmaktadır. Okulumuzda derslik sistemi uygulaması vardır.

            C- Kütüphane : Okulumuzun 1. katında Türkçe Dersliği olarakta kullanılan kütüphanemiz mevcuttur ve  öğrencilerin istifadesine sunulmuştur. Kütüphanemizde  5060 adet kitap mevcuttur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2018 - Güncelleme: 01.03.2018 15:48 - Görüntülenme: 658
  Beğen | 4  kişi beğendi